Inställda träningar och matcher med anledning av utvecklingen kring Covid 19

Med anledningen av Folkhälsomyndighetens nya skärpta riktlinjer , (29 okt 2020) i Stockholmsregionen, har Solna VBK:s styrelse bestämt att ställa in träningar, hemmamatcher och sammankomster (gräns: födda 04 och äldre) för våra aktiva från och med idag /ikväll fram till den 14 december enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Samtliga deltävlingar i Stockholm Volley Cup är inställda under denna period

Ändras förutsättningarna kommer vi att kommunicera detta här på hemsidan. Sprid genast den här informationen till alla medlemmar.

De skärpta allmänna råden påverkar idrotten i dessa regioner och gäller till och med den 14 december 2020, men kan komma att förlängas.

För Svenska Volleybollförbundet och medlemsföreningarna i regionen innebär det att:
• Allt tävlings- och seriespel för lag i dessa regioner, förutom Elitserien, behöver flyttas till efter 19 november.
• Träningsverksamhet i regionen för spelare födda 2004 eller tidigare ska ställas in fram till den 19 november. Elitserielag och spelare födda 2005 eller senare får fortsätta träna.

Sedan tidigare är skärpta allmänna råd införda i både Region Uppsala och Region Skåne. De skärpta allmänna råden i Uppsala förlängdes under torsdagen i ytterligare två veckor och sträcker sig nu fram till den 17 november. Samma datum gäller för Region Skåne. I båda fallen kan de skärpta allmänna råden komma att förlängas ytterligare.

Noterbart är att samtliga fem regioner som berörs av skärpta allmänna råd beslutat att ha kvar begränsningen om max 50 personer i publiken. Beskedet kommer efter att regeringen för en vecka sedan fattat beslut om undantag som från och med den 1 november möjliggör 300 i sittande publik.

Läs mer på RF:s hemsida.