Solna VBK:s styrelse

Christian Karlsson är ordförande och ansvarig för utbildning och ungdomsfrågor.

Namn: Christian Karlsson
Yrke: IT-konsult
Bakgrund: ”Ungdomsskolad i Bromma KFUM och kom senare med i deras A-lag. Med i juniorlandslaget under den tiden också. Flyttade till Linköping och spelade ett par säsonger i Team Vallas A och B-lag. Tillbaka till Bromma för att avsluta karriär med att återförenas med juniorlagkamrater för ett par år i de lägre serierna”.
Därför sitter jag i Solna VBK:s styrelse: ”Alla mina tre barn spelar i ungdomslagen”.
Uppgift i styrelsen: Ordförande
Bästa volleybollminne: ”Just nu är det nog när jag och några kompisar tittade på beachvolleybollen i OS i Rio. Beachvolleyboll på Copacabana kändes liksom så maxat”.

Lena Christoffersson är klubbens sekreterare och hjälper till med arrangemang

Namn: Lena Christoffersson
Yrke: Business Manager på Nordea Markets
Bakgrund: ”Jag började spela när Svenska Volleybollförbundet låg i Vingåker och dom behövde barn på mellanstadiet för att testa minivolley som lanserades då, och fastnade direkt  för sporten! Gick volleybollgymnasiet i Katrineholm. Spelar fortfarande aktivt i Rissne Volley, Div I.”
Därför sitter jag i Solna VBKs styrelse:
 Jag sitter med i styrelsen dels för att jag tycker att volleyboll är en fantastisk sport, och dels för att det ideella föreningslivet är en mycket viktig del i vårt samhälle där jag gärna bidrar med det jag kan”.
Uppgift i styrelsen
: Sekreterare och eventansvarig
Bästa volleybollminne: 
”Det fina är egentligen att det är så många härliga minnen och fantastiska människor förknippade med volleybollen ! Allt från finalen i skol-SM på 80-talet, vinst av kvalet till div I med dåvarande Vingåkers VKs damlag, antagning till volleybollgymnasiet, återträffen efter 30 år (!) med volleybollgymnasiet och fram till guld i Veteran-SM med Rissne”.

Namn: David Ottosson
Yrke: Tränare på NIU Volleyboll Solna samt idrottslärare på Solna gymnasium.
Bakgrund: ”Fostrad i Floby med 6 ungdoms SM i ett mycket framgångsrikt ungdomslag. Stommen från det med extra krydda av spelande tränare Peter Tholse vann SM guld med Floby ett antal år senare. Flyttade sedan till Stockholm för att gå på GIH och spelade ett antal år ytterligare med Uppsala i elitserien samtidigt som jag satsade allt mer på beachvolleyboll där det blev en Sverigetourvinst samt ett SM-brons som bäst. Tränaruppdragen har varit i Vallentuna Elverket, Sollentuna, båda med damelit och nu i Solna VBK med ungdomarna”. 
Därför sitter jag i Solna VBK:s styrelse: ”Jag vill vara med och påverka och bygga ett starkare Solna VBK”.
Uppgift i styrelsen: Ungdomsansvarig.
Bästa volleybollminne: ”SM -guld 1997”.

Namn: Maria Milton
Yrke: Jobbar som Test Manager på ett stort svenskt Telekommunikationsbolag.
Bakgrund: Min volleybollbakgrund är begränsad till något år då jag tränade med vårt företagslag. Idrottsligt är jag annars fostrad inom friidrotten i Huddinge. Solnahallen är däremot en gammal bekant eftersom jag tävlade där när den var nybyggd.
Därför sitter jag i Solna VBKs styrelse: Att jag engagerat mig inom Solna VBK beror på att jag har en dotter som spelar i klubben och att jag tycker klubben fyller en viktig funktion när det gäller att aktivera ungdomar.
Uppgift i styrelsen: Kassör.
Bästa volleybollminne: Är att få uppleva energin och glädjen under ett antal Stockholm Volley Cup säsonger, inte minst när U18 tjejerna tog hem slutsegern för ett par år sedan.

Namn: Johan Berg
Yrke: Mjukvaruarkitekt
Bakgrund: ”Började spela i Solna Volley som klubben hette på den tiden när jag var 14 år. Blev snabbt väldigt fast i sporten och tränade en sväng med juniorlandslaget. Som bäst spelade jag i division 1. Under tiden i Solna Volley började jag också träna ungdomslag och gick alla tränarutbildningar upp t.o.m. klubbtränare steg 3. Bästa merit som tränare är nog när Solnas Flickor J18 som jag tränade då kom 5:a i SM.Nu ett antal år senare har jag två egna barn som spelar volleyboll i klubben och jag är tillbaka som tränare för FU18”.   
Därför sitter jag i Solna VBK:s styrelse: ”Mest för att David Ottosson ville dela rollen som tränarrepresentant med någon. Men även för att jag kände att det behövdes mer representation från ungdomssidan i styrelsen”.
Uppgift i styrelsen: Tränarrepresentant och kontakt med hallarna.
Bästa volleybollminne: ”Det finns så klart väldigt många. Ett som är speciellt är när jag spelade juniorlandskamp mot Finland i Solnahallen med halva klubben på läktaren som hejade på mej”.

Namn: Rafael Alves Noreen
Yrke: Barnskötare
Bakgrund: “Jag kommer ursprungligen från Brasilien och har spelat volleyboll så länge jag kan minnas. Började i skolans lag och min passion för denna sport blev större och större. I Sverige har jag spelt i flera år för Bromma Volleyboll i division 2 samt i ett amatör lag för HBTQI personer som var sponsrad av RFSL. Idag spelar jag för Solnas Herrar B lag som outside spiker.”
Därför sitter jag i Solna VBK:s styrelse: “Först och främst för att kunna bidra till Solnas VBK utveckling samt kunna ha en bättre förståelse kring hur vår förening fungerar. Men detta är även en utmaning då jag aldrig tidigare varit aktiv medlem i en styrelse.”
Uppgift i styrelsen: “Tillsammans med Maurizio är jag ansvarig för SportAdmin/LOK-stödet samt samordnar matcherna för alla Solna VBK:s lag.”
Bästa volleybollminne: “När Brasiliens damlandslaget vann Grand Prix turnering 1996 mot Kuba. Tidigare samma år, under OS, hade de förlorat i semifinal, också mot Kuba. Grand Prix vinsten var en efterlängtad revansch. Som jag skrek av glädje!!!”

Namn: Okan Gultekin
Yrke: Forskare, PhD
Bakgrund: Jag är från Turkiet. Jag har spelat i mer än 20 år på olika nivåer från ungdomslandslaget till första divisionen i Turkiet. Jag har varit mellanblockerare i 3 år i Solna VBK.
Därför sitter jag i Solna VBK:s styrelse: Jag har suttit i många styrelser i olika organisationer för att hjälpa ekonomiska situationer. Därför skulle jag vilja förbättra ekonomin i Solna VBK och ge bättre träningsförhållanden för klubbmedlemmen.”
Uppgift i styrelsen: Jag ansvarar för sociala medier, klubbmaterial och sponsring i Solna VBK.”
Bästa volleybollminne: 2023 was a splendid year for turkish women national team. The final game of CEV champions league between Serbia and Turkey.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *