Milena Durovic gjorde A-lagsdebut

Milena Durovic, 18, började träna i Solna som tioåring. I hegen gjorde hon A-lagsdebut i div 1. Inte sedan slutet på 90-talet, då passaren Karin Linnros spelade med A-laget, har Solna VBK haft en egen produkt i representationslaget.

Hallå där Milena Durovic. Du gjorde A-lagsdebut i helgen. En klassisk sportfråga. Hur kändes det?

”Det var spännande och utmanande att få uppleva ett mer rutinerat lag, att få se hur de använder sina tekniker vid svåra lägen. Jag var också stolt att få vara med”. 

Du fick hoppa in i tredje setet mot Västerås i div 1. Var du förberedd på att gå in och spela?

Jag var lite nervös innan matchen.  När jag var yngre tittade jag på deras matcher och hejade och nu fick jag chansen att få vara en del av laget, det var spännande. Innan matchen har jag haft möjlighet att lära känna laget och spelarna genom att få delta på deras träningar några gånger. Det var väldigt kul och utvecklande för mig som spelare”. 

Varför tror du att du blivit utvald av A-lagstränaren, Chris Buchgeister? 

Jag tror att de valde mig eftersom jag ofta visar mycket engagemang, peppar laget, kan läsa av spelet och sprider glädje”.

Solna VBK fick dessvärre se sig besegrade av tabellfyran Västerås med 0-3.

Du är centerspelare. Vad är din styrka som spelare?

”Just nu spelar jag center men jag kan också spela passare och även höger, så du hittar mig lite överallt på planen. Jag är bra på att analysera spelet och på grund av att jag är lång har jag även lätt att blocka bollen vid rätt tajming”. 

När började du med volleyboll? Kan du beskriva din bakgrund?

”Jag började spela volleyboll när jag var ca 10 år i solna VBK. Som de flesta spelade jag fyrmanna eller då volley 2000 tills vi övergick till sexmanna. Mina lagkamrater i dåvarande lag var ett par år äldre än mig vilket gjorde att jag fick en vilja bli lika bra som dem. När de började på gymnasiet var det många som slutade och vi blev få kvar. Vi hade inte någon stadig tränare heller. När jag var 15 år splittrades mitt gamla lag och jag fick hoppa till IFK Bergshamra. Med ett mycket varmt välkomnande i mitt nya lag fick jag en chans att fortsätta med volleybollen och det blev roligt igen. Vi spelade oss ända fram till USM. Året därefter slog sig IFK Bergshamra samman med Solna VBK och det lag vi är nu.” 

Milena är tränare för U-gruppen födda 09/10.

Du är en uppskattad ungdomstränare också. Vad är det som är mest givande med att träna andra ungdomar?

”Jag tränar 09/10. Det är spännande för mig att coacha varje barn på att utveckla olika tekniker och se deras glädje när de inser vad de är bra på. Jag lär mig också från de små att ta med glädje på plan när jag själv spelar match”.

Vad är din högsta önskan inom volleyboll?

”Min högsta önskan är att få vara med i det svenska landslaget. Jag vill uppleva att vara med i ett större lag och spela på högre nivå.”Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *