Solna VBK:s ungdomslag

Flickor U20/U18 (2005 och yngre)

Flickor U18 och U20 utgör samma träningsgrupp, men spelar ungdomsturneringar och SM separat i respektive åldersgrupp. Spelarna har spelat tillsammans relativt länge. Lagen tränar tre gånger i veckan (tisdag i Ulriksdalshallen, torsdag i Solnahallen och fredag i Ulriksdalshallen) och består idag av ca 18 spelare. En stomme i laget utgör det lag som har spelat i 2024 års Ungdoms Grand Prix där de sex bästa ungdomslagen från U18-SM får delta. Lagen utgör även seniorlaget Damer C som spelar i div 2 Östra. Lagen tränas av David Ottosson, med hjälp av Helena Wolf, Malin Axland, Patrik Landgren och Olle Holmertz.

Flickor U18 Vasalund (2007/2008)

Laget tränar två gånger i veckan (måndag i Bagartorp och fredag i Ulriksdalshallen) och består idag av ca 16 spelare. Tränare är Natascha Johansson. Laget spelar i Stockholm Volley Cup. Laget har detta år (2023/2024) även börjat spela i seniorserie och utgör seniorlaget Damer D som spelar i div 3 mellersta östra.

Flickor U16 (2009/2010)

Laget består idag av ca 20 tjejer som tränar tre pass i veckan (måndag Bagartorp, tisdag Ulriksdal och lördag Bagartorp). Laget tränas av Babak Rabiei med hjälp av Lars Rönnbäck, Johan Svärd och Sam Höglund. Laget spelar i Stockholm Volley Cup sexmanna U16 och U18.

Flickor 2011/2012

Laget består av ca 18 flickor som tränar två gånger i veckan (måndag i Bagartorp, torsdag i Ulriksdal). Laget tränas av Dewi Surjadi, Marie Sparreus och Sofie Vesterblom. Laget spelar Stockholm Volley Cup fyrmanna level 6 och 7.

Insteg Volleyboll 2008-2010 pojkar och flickor

Klubbens nyaste grupp som provar volleyboll för första gången.
Träningar fredagar i Ulriksdal 18.00-19.30. Gruppen tränas av Karin Lundqvist.
Av dessa nya spelare hoppas vi att klubben nya lag kan ta form.
Vi bjuder in från kölistan, kontakta oss gärna om du är intresserad på info@solnavbk.se

David Ottoson är tränare för Flickor U20/U18 och är även tränare på Solnas volleybollgymnasium NIU.

Pojkar U18/U20
Laget tränas av Anton Wessberg, Magnus Hellström och hjälptränare Karin Lundqvist. Laget utgörs till största delen av spelare och träningsgruppen Herrar C som spelar division två och är födda 2005-2008. Mål för gruppen är U18 och U20 SM samt att de deltar med Stockholm volley cup.

Pojkar 2009/2010 (U16)
Laget tränar tre pass i veckan och tränas av våra unga ledare Moa Spets tillsammans med Klaudia Kulik samt  Jack Lindborg. Träningarna är i Ulriksdal, Vasalund och Bagartorp, tisdagar, onsdagar och lördag förmiddag. Laget spelar i Stockholm volley cup U16

Pojkar 2011/2012
Laget startades hösten 2023 och består av 7 killar där ett par har spelat lite längre men flera är nybörjare. Laget tränar två gånger i veckan (onsdagar i Raoul Wallenbergskolan och fredagar i Ulriksdal). Tränare är Anastasia Bodgan-Popa och Jacob Hansen. Laget spelar Stockholm Volley Cup fyrmanna level 5, de har riktigt kul tillsammans och vill gärna ha fler spelare till laget.

Flickor och pojkar 2012/2013
Laget består av ca 16 spelare som tränar två gånger i veckan, tisdagar 17.00-18.15i och torsdagar 18.00-19.30 i Ulriksdal. Laget tränas av Izabella Pavlovic och Martin Christofersson. Laget spelar Stockholm Volley Cup fyrmanna level 4.

Flickor och pojkar 2014/2015
Laget består av 16 spelare som spelar volleyboll en gång i veckan (måndagar 18.00-19.30 i Vasalundshallen). Laget tränas av Alma Nordin Ottosson och Vilja Öhman Bejersten och spelar i Stockholm volley cup fyrmanna level 3 och 4.

Flickor och pojkar 2016/2017
Klubbens yngsta lag. Vi har tränat drygt ett år och spelar volleyboll en gång i veckan (lördagar i Råsundaskolan). Vi gör motorikbanor, leker mycket, lär oss förflytta oss, tränar med bollar och spelar såklart volleyboll. Laget spelar Kidsvolley level 2 i Stockholm volley cup. Laget har ungefär 9 spelare och tar gärna emot fler! Laget tränas av Alva Abrahamsson och Tilda Elfström.

Vill du börja träna i Solna VBK. Kontakta oss på solnavbk@hotmail.com

Riktlinjer för uttagning till SM -tävlingar Solna volleybollklubb

Till SM tävlingar på ungdomsnivå brukar vi följande principer
Till övriga tävlingar används grundtanken att alla spelare skall välkomnas och spela på den nivå de
är, med rätt utmaningar och så långt som möjligt har alla spelat lika mycket volleyboll när vi summerar efter termin
• Den bästa truppen 12–14 spelare plockas ut av ansvarig huvudtränare för
åldersgruppen oavsett ålder och träningsgrupp. Detta innebär alltså inte att det måste vara de bästa enskilda spelarna utan de som kommer fungera som ett bra lag och utifrån de positioner de kan spela. Observera att om klubben spelar med två lag kan en trupp om 9–10 spelare tas ut om det gör att vi kan ställa upp med två lag.
• Om två spelare är på samma, likvärdig nivå skall den äldre spelare ha förtur och särskilt de som spelar sista året i klassen.
• Vid jämbördiga spelare utanför den tänkta startsexan (7–8 spelare med libero), har också ålder, spelare som spelar sista året i klassen och varit länge i föreningen en viss förtur. Punkt två och tre bedöms likt punkt ett av ansvarig huvudtränare i den åldersgrupp som skall spela. Här bör också närvaroprincipen användas.
• När klubben har fler deltagare som vill och kan spela ex U16/U18 med öppna klasser. och kan spela med två eller fler lag ska även spelarna informeras och deras åsikter om var man vill delta och på vilket sätt vi tar ut truppen. Sista ordet har alltid tränaren.
• Truppen tas ut någon vecka innan tävlingen och samträning kan med fördel ske vi någon eller några tävlingar innan SM-tävlingen. Vi vill inte ha en längre period med enbart ett fåtal spelare som tränas enskilt, då vi tror på ett inkluderande och långsiktigt utvecklingsklimat.
• Med ungdomsnivå menar vi specifikt inofficiella Ungdoms SM U16, U18 och Junior SM – U20.
Solna volleybollklubb
2024-02-26

20 svar på ”Solna VBK:s ungdomslag”

  1. Hey Arif,
   The season is running right now and the next season is starting in september 2018.
   But if wondering when we start practice again for the spring of 2018 it is in different for each team. Are you interest in playing with us? in that case please fill in the form under “Spela i Solna VBK”
   Tnx!

 1. hej,
  jag har en son som är 14,5 år gammal och skulle vilja gärna börja spela volleyball. Finns möjlighet hos er för detta under våren 2018?
  mvh Ruzica

  1. Hej!
   Tack för att du kontaktar solna VBK! sänd din förfrågan till info@solnavbk.se så tar vi hand om mejlet. Säsongen är precis avslutat så det kan inte bli aktuellt förrän till hösten, om det blir någonting!

  1. Hej!
   Vi kommer ha en kick-off i September där hela klubben har en dag tillsammans och där även nya spelare bjuds in. Efter det börjar träningarna.
   Mvh
   Daniel

 2. Hej, jag är intresserad av att börja träna med er men hur gör jag? Vill börja till höstens termin.
  Jag är 17 år

  1. Hej Jorge!
   Börja med att fylla i formuläret:
   Det kommer att vara en Kick-Off i September i år. Så håll koll på på denna hemsida och på facebook så att du kan hänga på!

   Mvh
   Daniel

 3. Hej
  Jag heter Iva Tatic.Jag är född 18.02.2007.Jag är 11 år gamal och jag är intresserad av volleyboll.Jag vill börja träna i eran klud.Deta är min mammas imail.Kan ni snälla lämna någon kontakt eller skicka någon telefonnumer så att vi kan ringa er.Min mammas telefonnummer är 0769066432 Aleksandra Tatic
  Tack i förväl

 4. Hej,
  Jag är väldigt intresserad att börja spela volleyboll men har aldrig spelat förr i klubb (bara skolan).
  Jag undrar om det finns ett lag som jag skulle kunna spela med?
  Jag är 16 år gammal, 2004

 5. Hej! Jag har en dotter som vill börja i volleyboll. Hon är nybörjare, och är 06a (14 år). Kan jag få mer information? Och vart anmäler jag henne?

  1. Hej! Anmäl ert intresse via vårt formulär som finns under fliken ”Spela i Solnavbk”

 6. Hej, jag är en tjej född 2006 (är 15 snart) och är mycket intresserad av att börja spela volleyboll, men har ingen erfarenhet förutom idrott i skolan och på fritiden för skojs skull. Kan jag anmäla mig och vart (u18 kanske…)?
  Tack i förväg!

  1. Hej! Kontakta oss via formuläret som finns under fliken ”Spela i Solna VBK” där fyller du i alla dina uppgifter. I vissa åldersklasser har vi ett kösystem eftersom många kontaktar oss.

 7. Hej!

  Min son (-09) vill väldigt gärna börja spela volleyboll hos er!
  Hur gör man för att anmäla sig till höstterminen? (Jag har mailat solnavbk@hotmail.com men inte fått svar)

  Har ni några sommaraktiviteter?

  Mvh,
  Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *