Solna VBK:s ungdomslag

Solnas U 18 lag

Flickor U18

Flickor U18 består av spelare födda 01-03. Laget tränar två- tre gånger i veckan i Solnahallen och Ulriksdal. Laget har spelat USM och varit med i Trekungaslaget i Göteborg. Laget tränas av Mirre och Johan Berg.

Herrar C

Solna VBK startade i december 2016 ett lag med ett flertal ensamkommande killar. Laget tränas av Mladen Bosnjak. I kommande säsong kommer laget att tränas tre gånger i veckan. Laget kommer att spela i Division 3.  Laget välkomnar alla spelare oavset ålder. Om ni har en fråga eller förslag kontakta gärna Mladen via email mladen@ezd.se.

English:
Solna VBK started a new team in December 2016. The team is being coached by Mladen Bosnjak. The team will be training three times a week. The team is going to compete in Division 3 this year. Please contact Mladen if you have any questions by sending an email to mladen@ezd.se .

David Ottoson basar över Solna VBK:s kidsvolleygrupper. Han är också tränare på Solnas volleybollgymnasium.

Solna kids 2009/2010

Laget tränar i Råsundaskolan på lördagar 09.30-10.30, en timme i veckan.

Träningen är inriktad på boll-lek, kast och fånga samt att introducera servemomentet. Antalet spelare är mellan 12-15 st. Laget deltog i Stockholm volley cup och spelade uteslutande i de två lägsta nivåerna, level 1 och 2. Tränare är Asta och Stina som tillsammans med David Ottosson genomför träningarna.

Solna Vbk fyrmanna 2007/2008

Laget tränar i Råsundaskolan samt Ulriksdalshallen, totalt 2 timmar. Tränare för laget är Sara Myrén och Milena Durovic samt David Ottosson. Laget hade också stöd av hjälptränare av Henrik Jenssen, Lena Christoffersson samt Karin Lundqvist som har spelande barn i laget. Detta gjorde att laget hade en mycket stor ledartäthet vilket var en väldigt stor fördel för verksamheten. Antalet spelare är runt 14 stycken. Laget har deltagit förutom i Stockholm Volley Cup, även i Mikasa Challange i Örebro.

Solna Vbk fyrmanna 2005/2006

Laget tränar 2,5 timma, där 1,5 timme var på lördag i Råsundaskolan. På tisdagar tränade laget i Ulriksdalsshallen. Lagets tränades av David Ottosson samt med hjälp av hjälptränare Stefano Dell Orto. Laget spelade i Stockholm Volley Cup samt deltog i Mikasa Challange i Örebro, en mycket uppskattad och lyckad resa. Laget har runt 15-20 spelare.

Vill du börja träna i Solna VBK. Kontakta oss på solnavbk@hotmail.com

Riktlinjer för uttagning till SM -tävlingar Solna volleybollklubb

Till SM tävlingar på ungdomsnivå brukar vi följande principer
Till övriga tävlingar används grundtanken att alla spelare skall välkomnas och spela på den nivå de
är, med rätt utmaningar och så långt som möjligt har alla spelat lika mycket volleyboll när vi summerar efter termin
• Den bästa truppen 12–14 spelare plockas ut av ansvarig huvudtränare för
åldersgruppen oavsett ålder och träningsgrupp. Detta innebär alltså inte att det måste vara de bästa enskilda spelarna utan de som kommer fungera som ett bra lag och utifrån de positioner de kan spela. Observera att om klubben spelar med två lag kan en trupp om 9–10 spelare tas ut om det gör att vi kan ställa upp med två lag.
• Om två spelare är på samma, likvärdig nivå skall den äldre spelare ha förtur och särskilt de som spelar sista året i klassen.
• Vid jämbördiga spelare utanför den tänkta startsexan (7–8 spelare med libero), har också ålder, spelare som spelar sista året i klassen och varit länge i föreningen en viss förtur. Punkt två och tre bedöms likt punkt ett av ansvarig huvudtränare i den åldersgrupp som skall spela. Här bör också närvaroprincipen användas.
• När klubben har fler deltagare som vill och kan spela ex U16/U18 med öppna klasser. och kan spela med två eller fler lag ska även spelarna informeras och deras åsikter om var man vill delta och på vilket sätt vi tar ut truppen. Sista ordet har alltid tränaren.
• Truppen tas ut någon vecka innan tävlingen och samträning kan med fördel ske vi någon eller några tävlingar innan SM-tävlingen. Vi vill inte ha en längre period med enbart ett fåtal spelare som tränas enskilt, då vi tror på ett inkluderande och långsiktigt utvecklingsklimat.
• Med ungdomsnivå menar vi specifikt inofficiella Ungdoms SM U16, U18 och Junior SM – U20.
Solna volleybollklubb
2020-02-16

20 reaktion på “Solna VBK:s ungdomslag

  • Hey Arif,
   The season is running right now and the next season is starting in september 2018.
   But if wondering when we start practice again for the spring of 2018 it is in different for each team. Are you interest in playing with us? in that case please fill in the form under “Spela i Solna VBK”
   Tnx!

 1. hej,
  jag har en son som är 14,5 år gammal och skulle vilja gärna börja spela volleyball. Finns möjlighet hos er för detta under våren 2018?
  mvh Ruzica

  • Hej!
   Tack för att du kontaktar solna VBK! sänd din förfrågan till info@solnavbk.se så tar vi hand om mejlet. Säsongen är precis avslutat så det kan inte bli aktuellt förrän till hösten, om det blir någonting!

  • Hej!
   Vi kommer ha en kick-off i September där hela klubben har en dag tillsammans och där även nya spelare bjuds in. Efter det börjar träningarna.
   Mvh
   Daniel

 2. Hej, jag är intresserad av att börja träna med er men hur gör jag? Vill börja till höstens termin.
  Jag är 17 år

  • Hej Jorge!
   Börja med att fylla i formuläret:
   Det kommer att vara en Kick-Off i September i år. Så håll koll på på denna hemsida och på facebook så att du kan hänga på!

   Mvh
   Daniel

 3. Hej
  Jag heter Iva Tatic.Jag är född 18.02.2007.Jag är 11 år gamal och jag är intresserad av volleyboll.Jag vill börja träna i eran klud.Deta är min mammas imail.Kan ni snälla lämna någon kontakt eller skicka någon telefonnumer så att vi kan ringa er.Min mammas telefonnummer är 0769066432 Aleksandra Tatic
  Tack i förväl

 4. Hej,
  Jag är väldigt intresserad att börja spela volleyboll men har aldrig spelat förr i klubb (bara skolan).
  Jag undrar om det finns ett lag som jag skulle kunna spela med?
  Jag är 16 år gammal, 2004

 5. Hej! Jag har en dotter som vill börja i volleyboll. Hon är nybörjare, och är 06a (14 år). Kan jag få mer information? Och vart anmäler jag henne?

 6. Hej, jag är en tjej född 2006 (är 15 snart) och är mycket intresserad av att börja spela volleyboll, men har ingen erfarenhet förutom idrott i skolan och på fritiden för skojs skull. Kan jag anmäla mig och vart (u18 kanske…)?
  Tack i förväg!

  • Hej! Kontakta oss via formuläret som finns under fliken ”Spela i Solna VBK” där fyller du i alla dina uppgifter. I vissa åldersklasser har vi ett kösystem eftersom många kontaktar oss.

 7. Hej!

  Min son (-09) vill väldigt gärna börja spela volleyboll hos er!
  Hur gör man för att anmäla sig till höstterminen? (Jag har mailat solnavbk@hotmail.com men inte fått svar)

  Har ni några sommaraktiviteter?

  Mvh,
  Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *