Solna VBK:s styrelse

Här är styrelsen i Solna VBK och du når oss på styrelsen@solnavbk.se

Vi jobbar alla ideellt och därför kan det ta lite tid innan vi svarar på mejl! Tack för ditt tålamod!

 
Solna VBK:s ordförande, Agneta Elmegård, har långt förflutet inom svensk- och internationell volleyboll

Namn: Agneta Elmegård
Yrke: Journalist och fotograf
Bakgrund: ”Moderklubb: Ystad IF. Anställd som konsulent i Solna VBK 1987-1995. Vice ordförande i Svenska Volleybollförbundet: 2000 -2011. Sekreterare i Internationella Volleybollförbundet, FIVB: Press Commission 2010 – 2017. Har haft återkommande uppdrag för både FIVB och CEV. Har jobbat på fyra OS.”
Därför sitter jag i Solna VBK:s styrelse: ”För att jag gillar Solna VBK och vad klubben står för. Och människorna som lägger ner sin själ i klubben där, och för sporten i stort. Jag började arbeta och spela i klubben 1987 och har aldrig riktigt släppt taget”.
Uppgift i styrelsen: Ordförande, informationsansvarig.
Bästa volleybollminne: ”Åren jag spelade i Allsvenskan med Solna VBK på 90-talet. Sveriges EM-silver i Globen då min man spelade i laget. Jag var ansvarig för OS-kvalet i Tokyo 2012 då det gick en jordbävning under nationalsången i matchen mellan Serbien och Iran. Den minuten kommer jag aldrig att glömma”.

Christian Karlsson är vice ordförande och ansvarig för utbildning och ungdomsfrågor.

Namn: Christian Karlsson
Yrke: IT-konsult
Bakgrund: ”Ungdomsskolad i Bromma KFUM och kom senare med i deras A-lag. Med i juniorlandslaget under den tiden också. Flyttade till Linköping och spelade ett par säsonger i Team Vallas A och B-lag. Tillbaka till Bromma för att avsluta karriär med att återförenas med juniorlagkamrater för ett par år i de lägre serierna”.
Därför sitter jag i Solna VBK:s styrelse: ”Alla mina tre barn spelar i ungdomslagen”.
Uppgift i styrelsen: Ungdoms- och utbildningsansvarig
Bästa volleybollminne: ”Just nu är det nog när jag och några kompisar tittade på beachvolleybollen i OS i Rio. Beachvolleyboll på Copacabana kändes liksom så maxat”.

Diana Bercea från Rumänien spelar i damlaget och är klubbens kassör

Name:  Diana Elena Bercea
Job:”Business controller, volleyball player and treasurer at Solna Volleyball Club”.
Background: ”I was born in Romania, in a wonderful city, where I start playing volleyball at the age of 9. My father didn’t approve it at the beginning, so I was sneak out of the house to go for practice. As junior i had two times silver medal for indoor volleyball, one gold and one silver for beach volleyball. As senior, I played in the first league, but only for 3 years. At age of 22 I stopped playing in Romania and started in Solna, in the beginning of 2019”.
Reason why I sit in the board: ”To reflect, as accurate as possible, the club’s financial situation. I will do my best!”
My task in the board:”I will be the club;s treasurer, and responsible for the emails”.
Nicest volleyball/beachvolley memory: ”June 2009, Romanian champion for Junior beach volleyball”.

Lena Christoffersson är klubbens sekreterare och hjälper till med arrangemang

Namn: Lena Christoffersson
Yrke: Business Manager på Nordea Markets
Bakgrund: ”Jag började spela när Svenska Volleybollförbundet låg i Vingåker och dom behövde barn på mellanstadiet för att testa minivolley som lanserades då, och fastnade direkt  för sporten! Gick volleybollgymnasiet i Katrineholm. Spelar fortfarande aktivt i Rissne Volley, Div I.”
Därför sitter jag i Solna VBKs styrelse:
 Jag sitter med i styrelsen dels för att jag tycker att volleyboll är en fantastisk sport, och dels för att det ideella föreningslivet är en mycket viktig del i vårt samhälle där jag gärna bidrar med det jag kan”.
Uppgift i styrelsen
: Sekreterare
Bästa volleybollminne: 
”Det fina är egentligen att det är så många härliga minnen och fantastiska människor förknippade med volleybollen ! Allt från finalen i skol-SM på 80-talet, vinst av kvalet till div I med dåvarande Vingåkers VKs damlag, antagning till volleybollgymnasiet, återträffen efter 30 år (!) med volleybollgymnasiet och fram till guld i Veteran-SM med Rissne”.

Name: Erik Swart
Job:Geographic Information System Consultant
Background: Spatial/Urban planning
My task in the board: ”Senior teams trainer coordinator” and ”the SportAdmin guy”
Nicest volleyball/beachvolley memory: ”Joining the Hajraa Grass tournament in the Netherlands: great parties and hangover-volleyball”.

David Ottosson, tidigare elitspelare, har ett långt förflutet som tränare, inte minst i Solna VBK Han är också verksamhetsansvarig på Solna Gymnasiums volleybollprogram NIU.

Namn: David Ottosson
Yrke: ”Tränare på NIU Volleyboll Solna samt idrottslärare på Solna gymnasium”.
Bakgrund: ”Fostrad i Floby med 6 ungdoms SM i ett mycket framgångsrikt ungdomslag. Stommen från det med extra krydda av spelande tränare Peter Tholse vann SM guld med Floby ett antal år senare. Flyttade sedan till Stockholm för att gå på GIH och spelade ett antal år ytterligare med Uppsala i elitserien samtidigt som jag satsade allt mer på beachvolleyboll där det blev en Sverigetourvinst samt ett SM-brons som bäst. Tränaruppdragen har varit i Vallentuna Elverket, Sollentuna, båda med damelit och nu i Solna Vbk med ungdomarna”. 
Därför sitter jag i Solna VBK:s styrelse: ”Jag vill vara med och påverka och bygga ett starkare Solna vbk”.
Uppgift i styrelsen: Representant för ungdomssidan och tränarsidan 
Bästa volleybollminne: ”SM -guld 1997”.

Namn: Maria Milton
Yrke: Jobbar som Test Manager på ett stort svenskt Telekommunikationsbolag.
Bakgrund: Min volleybollbakgrund är begränsad till något år då jag tränade med vårt företagslag. Idrottsligt är jag annars fostrad inom friidrotten i Huddinge. Solnahallen är däremot en gammal bekant eftersom jag tävlade där när den var nybyggd.
Därför sitter jag i Solna VBKs styrelse: Att jag engagerat mig inom Solna VBK beror på att jag har en dotter som spelar i klubben och att jag tycker klubben fyller en viktig funktion när det gäller att aktivera ungdomar.
Uppgift i styrelsen: Har hand om klubbens e-post och är behjälplig vid arrangemang.
Bästa volleybollminne: Är att få uppleva energin och glädjen under ett antal Stockholm Volley Cup säsonger, inte minst när U18 tjejerna tog hem slutsegern för ett par år sedan.

Namn: Johan Berg
Yrke: Mjukvaruarkitekt
Bakgrund: ”Började spela i Solna Volley som klubben hette på den tiden när jag var 14 år. Blev snabbt väldigt fast i sporten och tränade en sväng med juniorlandslaget. Som bäst spelade jag i division 1. Under tiden i Solna Volley började jag också träna ungdomslag och gick alla tränarutbildningar upp t.o.m. klubbtränare steg 3. Bästa merit som tränare är nog när Solnas Flickor J18 som jag tränade då kom 5:a i SM.Nu ett antal år senare har jag två egna barn som spelar volleyboll i klubben och jag är tillbaka som tränare för FU18”.   
Därför sitter jag i Solna VBK:s styrelse: ”Mest för att David Ottosson ville dela rollen som tränarrepresentant med någon. Men även för att jag kände att det behövdes mer representation från ungdomssidan i styrelsen”.
Uppgift i styrelsen: Tränarrepresentant (delar med David)
Bästa volleybollminne: ”Det finns så klart väldigt många. Ett som är speciellt är när jag spelade juniorlandskamp mot Finland i Solnahallen med halva klubben på läktaren som hejade på mej”.


Name: Simon Kern
Job: PhD candidate in Computational Fluid Dynamics at KTH
Bakgrund/background: ”Started with beach volleyball as a hobby 9 years ago in Berlin, switched to indoor volley at my (first) arrival in Sweden 6 years ago playing with SSIF. Played on the Queen’s University Belfast volleyball team during my exchange in Northern Ireland 2014/2015. Started playing in Solna B in the season 2018/2019”
Reason why I sit in the board: ”I believe it is important that the teams are involved in the board activities and I will try to link the two”.
My task in the board
”Mainly email correspondence (in tandem with Diana) and in charge of competitions and trainings at Solna VBK”.
My nicest volleyball/beachvolley memory:
”The fact that, wherever I have moved since high school, I have always made some of my best friends in the local (beach)volleyball community.”

2 reaktion på “Solna VBK:s styrelse

  1. Pingback: Hallå där Annika Hermansson ny i Solna VBK:s styrelse | Solna VBK

  2. hej Jag heter abdullah och vill gärna registrera mig hos er . när är er nästa träning så att jag kan komma in . Jag har försökt nå er men snälla ring mig på detta nr 0739545840

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *